top of page
veelgestelde vragen

Voor welke leeftijd is de babyspa geschikt?

Vanaf ongeveer 2 weken (wanneer het navelstompje er is afgevallen) tot 18 maanden. De baby’s van 2 weken tot ongeveer 6 maanden kunnen floaten met de neckfloats. Vanaf 6 maanden tot 18 maanden bieden we de chestfloats of seatfloats aan. Die zijn honderd procent veilig voor oudere baby’s die al meer kracht hebben om zichzelf te doen omkantelen.

Wat moet ik meenemen?

Wij voorzien een ecologische zwemluier, massageolie, een handdoekje en de drijfring. Neem dus zelf luiers, billendoekjes, voeding en eventueel reservekleertjes mee.

Wanneer komen we best met onze baby?

Dat is voor elke leeftijd anders, maar over het algemeen komen kleine baby’tjes best ’s ochtends langs. Het is belangrijk dat een baby niet te moe en hongerig is. Na een dutje is daarom ook vaak een ideaal moment. 

Hoe kan ik betalen?

Betalen kan cash of via de Payconiq app. 

 

Hoe verloopt een sessie?

We verwachten je een tiental minuutjes vroeger, zodat we je in alle rust kunnen verwelkomen en een woordje uitleg geven. Vervolgens beginnen we met de babymassage van ongeveer 20 minuten. Na de hydrotherapie zijn de meeste baby’s namelijk te moe om nog gemasseerd te worden. De technieken worden door ons voorgedaan op een pop. Wij voorzien massageolie en handdoekjes. De massage zorgt voor een heerlijk verbindend moment tussen de ouder(s) en baby. Je baby zal zich veilig en zelfzeker voelen. Daarna bevestigen de ouders onder begeleiding de neck-, chest- of seatfloat bij de baby, waarna die naar hartelust kan floaten en spetteren in een lekker warm badje. Na ongeveer 20-30 minuutjes, krijgen jullie een verwarmde handdoek om jullie baby af te drogen. Pampertje en kleertjes terug aan en nagenieten van dit grote zenmoment!

 

Moet ik mijn baby voeden?

We raden aan om ongeveer een half uurtje voor de floatingsessies te voeden, want je baby zal anders te hongerig worden en moeilijker kunnen ontspannen. Ook na de sessies is er een klein privé-plekje waar je je baby kunt voeden. Er is een microgolfoven aanwezig. 

 

Welke massage-olie gebruiken jullie?

Wij gebruiken zuivere amandelolie die volledig natuurlijk is. De olie is zacht voor de huid en helpt tegen eczeem. Ze is 100 procent babyproof. 

 

Is de drijfring veilig?

De floatring is volkomen veilig (CE-gemarkeerd) en niet opblaasbaar, waardoor er geen gevaar bestaat voor gaatjes waardoor hij zou kunnen zinken. De ring is ook aangenaam voor je baby: hij geeft voldoende steun en er wordt geen druk uitgeoefend op de nek. Wij bieden 2 maten (medium en large) aan.

 

Mag ik mijn gezin meebrengen?

Momenteel zijn alle sessies nog steeds privé. Je mag verschillende mensen meenemen indien je dat zelf wenst, maar wij raden aan om ervoor te zorgen dat het niet té druk wordt voor de baby('s). Het is belangrijk dat alles rustig kan verlopen.

Zijn jullie makkelijk bereikbaar?

Onze babyspa is zeer makkelijk te bereiken. Er is een ruime openbare gratis parking van Shopping Mariakerke op nog geen 15 meter van onze spa. Onze klanten mogen daar zeker parkeren. Voor mensen die van Gent en omgeving komen, is het makkelijk om de bus (lijn 3) te nemen die stopt op 50 m van onze deur (aan de post). 

 

Mijn baby is ziek. Wat nu? 

Wanneer je baby ziek is, koorts heeft of de voorbije 72 uur gevaccineerd is, kan je baby de babyspa niet bezoeken. Bij een verkoudheid zonder koorts, is het mogelijk om te komen floaten. Bij twijfel, neem gerust contact met ons op!

 

Hoeveel bezoeken zijn aangeraden?

Iedereen kiest natuurlijk zelf, maar hoe meer bezoekjes, hoe beter! Indien je baby graag float, kan dat echt bijdragen tot de ontwikkeling en het zelfvertrouwen. Ook voor de ouders is het leuk om te zien hoe hun kindje geniet van de sessies. Voor baby’s die last hebben van reflux en krampjes, kunnen 3 tot 10 beurten vaak al een verschil opleveren. Wij maken gebruik van beurtenkaarten waarbij je kortingen krijgt. 

 

Denken jullie aan ecologie? 

Onze badjes en ruimtes worden gereinigd met ecologische poetsproducten. De handdoekjes en hoezen van de floatbandjes worden gewassen met biologisch, vegan en hypoallergeen wasmiddel speciaal voor baby’s. Voor onze missie om baby’s te kunnen laten ontspannen, is veel water nodig. Om te kunnen garanderen dat elke baby veilig kan komen floaten, wordt het water van de badjes steeds ververst. Bubblebee droomt dan ook van een pand waar water gezuiverd kan worden of herbruikt kan worden. In de tussentijd vinden we het belangrijk dat we ons steentje bijdragen. Daarom doneert Bubblebee een deel van de winst aan 'Join For Water', een goed doel dat zich inzet voor drinkbaar water. Ons eigen inpakmateriaal is allemaal ecologisch en we herbruiken zoveel mogelijk. Voor ouders die in Gent en omgeving wonen, willen we erop wijzen dat het heel makkelijk is om met het openbaar vervoer naar Bubblebee te komen. Er is een busstop (lijn 3) op 50 m van de deur. 

 

Hebben jullie een annulatiebeleid?

Het is mogelijk om je afspraak zelf te annuleren via de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na de boeking. Wij vragen wel om dat minstens 24 u op voorhand te doen. Zo kunnen er nog andere baby's komen genieten in jullie plaats. Bij een last-minute annulatie vragen wij een kost te betalen van 20 euro, omdat wij onze voorbereidingen moeten treffen en het badje moeten vullen. 

 

Wat als ik te laat kom?

We begrijpen dat op tijd komen met baby’s niet altijd even makkelijk is. Daarom vragen we om telkens 10 minuutjes op voorhand te komen. Ben je toch nog later dan je startuur, kan je altijd inpikken in een sessie. We geven daarvoor geen compensatie. 

bottom of page